UE oferă 41 milioane de euro asistenţă financiară ţărilor cu venituri mici şi mijlocii pentru combaterea COVID-19 şi a efectelor sale
Sursa foto:© IMF/ Twitter Vizualizari:

UE oferă 41 milioane de euro asistenţă financiară ţărilor cu venituri mici şi mijlocii pentru combaterea COVID-19 şi a efectelor sale

UE va oferi 41 de milioane de euro pentru a ajuta ţările cu venituri mici şi mijlocii care se confruntă cu o criză sanitară, umanitară şi socio-economică fără precedent, deoarece pandemia COVID-19 continuă să persiste, combinată cu un dezechilibru în furnizarea de vaccinuri.

Pentru a ajuta ţările din America Latină şi Caraibe, din Orientul Mijlociu şi din Asia să facă faţă consecinţelor pandemiei, UE a alocat 31 de milioane de euro, printre altele, pentru asistenţa medicală acordată populaţiilor vulnerabile, pentru sprijinirea gestionării cazurilor de COVID-19 şi pentru consolidarea capacităţii de rezistenţă a sistemelor locale de sănătate în vederea unor valuri viitoare. În plus, 10 milioane de euro sunt alocate pentru a sprijini Fondul Naţiunilor Unite pentru Urgenţe în favoarea Copiilor (UNICEF) în furnizarea de vaccinuri pentru copii în cadrul rezervei umanitare COVAX, relatează CaleaEuropeana.ro.

“UE a fost liderul răspunsului multilateral împotriva pandemiei de coronavirus, în mai multe moduri. Echipa Europa este un contributor principal la COVAX, care acţionează pentru a se asigura că nicio ţară nu este lăsată în urmă. Prin intermediul mecanismului UE de partajare a vaccinurilor, zeci de mii de doze de vaccin sunt furnizate în fiecare săptămână celor care au nevoie de ele în ţările cu venituri mici şi mijlocii. Finanţarea anunţată astăzi va contribui la abordarea repercusiunilor imediate ale COVID-19, inclusiv pentru comunităţile vulnerabile, cum ar fi refugiaţii Rohingya din Bangladesh şi populaţiile indigene din America Latină”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

UE a stat în prima linie a eforturilor globale de combatere a COVID-19 încă de la izbucnirea pandemiei. Echipa Europa a contribuit cu aproape 3 miliarde de euro pentru Facilitatea COVAX, pentru a contribui la asigurarea a cel puţin 1,8 miliarde de doze pentru 92 de ţări cu venituri mici şi medii inferioare. În prezent, peste 200 de milioane de doze au fost livrate prin COVAX către 138 de ţări. În plus, pentru a completa eforturile COVAX, Echipa Europa îşi propune să împartă cel puţin 200 de milioane de doze de vaccinuri asigurate în cadrul acordurilor de achiziţie în avans ale UE către ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021.

În plus, Comisia Europeană oferă asistenţă umanitară în valoare de 100 de milioane de euro pentru a sprijini desfăşurarea campaniilor de vaccinare în ţările din Africa cu nevoi umanitare critice şi sisteme de sănătate fragile.

Similare
RECOMANDĂRI