Andrian Mardare şi Alexandra Emilianov au fost aleşi atleţii anului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrian Mardare şi Alexandra Emilianov au fost aleşi atleţii anului

Andrian Mardare se află la cel mai bun an din cariera sa. Sportivul de 22 de ani a cucerit trei medalii în 2017: aur la Cupa Europei de aruncări U-23 din Spania, aur la Campionatul Europei pe echipe din Israel, liga II, şi bronz la Campionatul Europei U-23 din Polonia, transmite IPN.

În 2017, Mardare a stabilit patru recorduri naţionale la aruncarea suliţei: 82,34 metri, 82,38, 83,71 şi 83,93. El a concurat şi la Universiada Mondială din Taipeiul Chinez, unde s-a clasat pe locul 4.

Cea mai bună atletă a fost desemnată Alexandra Emilianov. Ea concurează la aruncarea discului şi greutăţii şi este antrenată de Vadim Hranovschi. Sportiva de 18 ani a devenit campioană la Europenele U-20 din Italia la aruncarea discului şi la Campionatul balcanic U-20 din Turcia la aruncarea greutăţii. De asemenea, Emilianov a cucerit două medalii de aur la Campionatul balcanic U-20 din România, la ambele probe. Iar la Cupa Europei de aruncări U-23 din Spania a câştigat medalia de bronz la aruncarea discului.

Cel mai bun antrenor a fost nominalizat Soslan Marghiev, iar cea mai bună atletă categoria masters/veterani a devenit Alexandra Marghieva.
Similare
RECOMANDĂRI