Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproximativ 50 de sportivi practică golful în Republica Moldova

De origini scoţiene, golful este foarte popular în întreaga lume. În Republica Moldova, acest sport a apărut acum 23 de ani şi, între timp, tot mai mulţi pasionaţi reuşesc să obţină rezultate bune la competiţiile internaţionale printre amatori.

Un echipament la patru ace, bile albe, găuri sferice, multă iarbă şi reguli de gentelmeni. Nu numai în Scoţia, acolo unde a fost inventat golful, dar şi la Chişinău. Începând cu anul 1995, acest sport a căpătat popularitate şi în Republica Moldova.

Pe lângă respectul pentru partenerul de joc, vestimentaţia este un detaliu extrem de important. Jucătorii trebuie să poarte tricou polo, pantaloni clasici, pălărie, o mănuşă şi încălţăminte specială, ceea ce transformă golful într-o artă. Un alt element important este echipamentul de joc.

Arta jocului de golf constă în echilibru şi precizie, abilităţi care se dezvoltă în timp.

Sportivii din Republica Moldova participă cu regularitate la competiţiile internaţionale. Chiar dacă evoluează la nivel de amatori, ei reuşesc să obţină rezultate frumoase. Recent, au revenit de la un turneu din Bulgaria, iar acum se pregătesc pentru campionatul mondial de amatori ce se va desfăşura în octombrie, în Malaezia.

Nu degeaba golful este numit şi sportul regilor. În România, prima lovitură de golf a fost executată în 1929 de către Regele Ferdinand I, iar prima femeie care a jucat golf a fost Regina Maria.
Similare
RECOMANDĂRI