Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi a fost dat startul celei de-a treia ediţie a ştafetei ultramaraton Rubicon

Astăzi a fost dat startul celei de-a treia ediţie a ştafetei ultramaraton Rubicon. În acest an, participanţii înscrişi în cursă aleargă prin raioanele de vest a Republicii Moldova, de la Briceni, până la Giurgiuleşti.

Ştafeta ultramaraton a început la ora 5 dimineaţa. Vremea nu prea ţine cu participanţii care au în faţă 3 zile istovitoare. Anul acesta, cursa are în jur de 540 de kilometri şi va trece prin 13 raioane ale Republicii Moldova. În total, 43 de etape. Pentru depăşirea a cel puţin o etapă, participanţii primesc câte o insignă cu stema raionului. Scopul atleţilor este să colecteze insignele tuturor raioanelor. Ultramaratonul "Rubicon 2019" se desfăşoară în Republica Moldova pentru al treilea an consecutiv.

În anul 2017, ştafeta s-a desfăşurat pe teritoriul raioanelor estice iar în 2018 – pe teritoriul raioanelor centrale.  Scopul acestei curse de ultramaraton este de a promova sportul amator în Republica Moldova, de a familiariza participanţii cu raioanele ţării, cu patrimoniul cultural şi cu atracţiile acestora, precum şi de a implica autoritatile din raioane în viaţa sportivă a ţării.

 
Similare
RECOMANDĂRI