Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabeanca Irina Rîngaci a devenit campioană europeană printre seniori

Luptătoarea din Republica Moldova, Irina Rîngaci a devenit campioană europeană printre seniori. Sportiva de doar 19 ani a învins-o în finala competiţiei de la Varşovia pe ucraineanca Tetiana Rizhko. Aceasta este cea mai bună performanţă de până acum din cariera ei.

Irina Rîngaci a avut o prestaţie senzaţională în limitele categoriei de 65 kg. Ea a trecut pe rând de Alina Antipova din Letonia, şi de Aleksandra Wolczynska din Polonia. În finală a învins-o pe ucraineanca Tetiana Rizhko, cu scorul de 10 la 0.

Irina Rîngaci şi-a luat astfel revanşa în faţa sportivei din Ucraina, după înfrângerea din finala Cupei Mondiale de anul trecut. Tot aseară, pe podium a urcat şi Iulia Leorda, în categoria 53 de kg. În lupta pentru medalia de bronz, ea a dispus la fel cu 10-0 de azera Tatyana Varansova.

La Campionatul European de lupte de la Varşovia, sportivii din Republica Moldova au obţinut până acum 4 medalii. Anastasia Nichita a cucerit bronzul în limitele categoriei de 59 kg şi acelaşi rezultat a fost obţinut de luptătorul de stil liber Maxim Saculţan, la 65 de kg.
 
Similare
RECOMANDĂRI