Ce a scris presa din Rusia după excluderea de la Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial de fotbal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce a scris presa din Rusia după excluderea de la Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial de fotbal

Presa rusă a reacţionat rapid după anunţul WADA privind excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice şi de la Campionatul mondial de fotbal din 2020.

Site-ul Gazeta.ru titrează: "Cea mai tristă zi din sport: WADA a executat Rusia. Sportivii ruşi au fost excluşi de la orice competiţie majoră pentru următorii patru ani. Mai mult decât atât, Rusia nici nu poate găzdui competiţii internaţionale".

The Moscow Times vorbeşte despre deciziile incredibile care au dus Rusia aici: "WADA a decis ca Rusia să nu mai participe la Jocurile Olimpice şi la alte competiţii majore, pentru următorii patru ani. Sportivii consideraţi curaţi pot concura sub drapel neutru în această perioadă. Acesta este rezultatul probelor modificate şi al dovezilor şterse".

Cei de la Vesti.ru încearcă să vadă partea plină a paharului: "Sportivii pot concura în continuare la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru şi fără imnul naţional, numai în cazul în care n-au fost implicaţi în scandaluri de dopaj. De asemenea, Rusia nu va mai putea găzdui competiţii majore în următorii patru ani".

Din cauza încălcării regulilor anti-doping, Rusia a fost suspendată timp de 4 ani de la toate competiţiile sportive, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020 şi Campionatul Mondială de Fotbal din Qatar, care va avea loc în 2022.

Similare
RECOMANDĂRI