CFR este a treia oară consecutiv campioana României! Clujenii au învins cu 3-1 la Craiova în finala campionatului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CFR este a treia oară consecutiv campioana României! Clujenii au învins cu 3-1 la Craiova în finala campionatului

CFR Cluj a devenit campioana României la fotbal după ce a câştigat Liga 1 pentru a treia oară la rând. Clujenii au învins cu 3-1 pe CS Universitatea Craiova, într-un meci jucat pe „Ion Oblemenco”, cu titlul pe masă.

Dan Nistor a deschis scorul pentru Craiova în minutul 11, cu un şut plasat de la 20 de metri. Oaspeţii au egalat prin Vinicius (37), care a înscris cu capul după o lovitură de colţ. În minutul 56, CFR se desprinde. Boli, nemarcat în mijlocul careului, marchează cu capul pentru 2-1. În minutul 76, Cosic îl faultează în careu pe Vincius, aflat însă într-o poziţie suspectă de ofsaid şi Deac înscrie din penalty.

Meciul de aseară a fost o situaţie inedită: partida din ultima etapă a fost o finală! În Comitetul Executiv al FRF s-a decis astăzi ca, în cazul unui rezultat de egalitate, să există două reprize de prelungiri şi, dacă egalitatea persistă, penalty-uri.

Decizia a fost luată deoarece 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunţarea reprezentantelor fiecărei ţări în cupele europene. Membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv.

CFR a mai fost campioană în 2008, 2010, 2012, 2018 şi 2019.

Similare
RECOMANDĂRI