Cristina Zaruba a devenit campioană europeană de tineret la jocul de dame
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Cristina Zaruba a devenit campioană europeană de tineret la jocul de dame

Jucătoarea din Republica Moldova Cristina Zaruba, maestră a sportului, a cucerit la Kranevo (Bulgaria) titlul de campioană europeană de tineret la jocul de dame, versiunea universală, la toate cele trei probe din concurs – joc clasic, rapid şi blitz.

Un titlu de campioană continentală a obţinut şi coechipiera Ana Sleahovscaia la categoria de vârstă Under-19. Ea a fost cea mai bună în turneul de joc clasic. În plus, performera s-a învrednicit de două medalii de bronz la probele blitz şi rapid, scrie Moldpres.

În posesia distincţiilor au intrat Maxim Dolapci (aur şi argint), Andreea Gorun (bronz), ambii la categoria de vârstă până la 17 ani, Daria Dolapci (3 medalii de bronz la categoria de vârstă până la 10 ani), Alexandrina Batrâncea (3 medalii de argint) la categoria de vârstă până la 8 ani. Selecţionata feminină alcătuită de Cristina Zaruba, Ana Sleahovscaia, Andeea Gorun, Gabriela Tihon, Daria Dolapci şi Alexandrina Batrâncea s-a situat pe locul doi în clasamentul general, iar formaţia mixtă compusă din băieţi şi fete a ocupat locul trei.

Cea mai bună jucătoare din Republica Moldova la jocul de dame este Elena Scovitina, care e multiplă campioană europeană şi mondială, iar cel mai bun jucător este marele maestru internaţional Ion Dosca, care are în palmares titlurile de posesor la Cupei Uniunii Sovietice, campion al URSS şi campion mondial.

Similare
RECOMANDĂRI