Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipele de fotbal din Republica Moldova s-au unit împotriva războiului din Ucraina

Echipele de fotbal din Republica Moldova s-au unit împotriva războiului din Ucraina. Formaţiile din Divizia Naţională au intrat pe teren la primele meciuri oficiale din acest an lansând un mesaj comun prin care au cerut să fie oprită invazia Rusiei în Ucraina.

FC Petrocub şi Dinamo Auto au intrat ieri pe teren cu un banner pe care scria "opriţi războiul", iar meciul s-a încheiat fără goluri, cu scorul de 0 la 0. Acelaşi mesaj a fost afişat de jucători şi la Tiraspol, la meciul dintre Sheriff şi Milsami, încheiat cu victoria orheienilor, care s-au impus cu 1 la 0. A fost un semnal că nu vrea război în Ucraina, nici echipa Sheriff a oligarhului Victor Guşan care finanţează regimul separatist de la Tiraspol. Anterior, tehnicianul ucrainean al echipei Sheriff şi-a cerut voie de la conducerea clubului să revină în ţara sa pentru a fi împreună cu familia în aceste vremuri de război.

Alte două echipe de fotbal din Divizia superioară a Republicii Moldova - Zimbru şi Dinamo Auto - au intrat ieri pe teren afişând acelaşi mesaj împotriva războiului.  

Este o practică ce persistă acum în toată lumea fotbalului. Înainte de fiecare meci, jucătorii intră pe teren cu mesaje prin care cer să fie oprit războiul şi să se facă pace.

Amintim că Rusia a fost exclusă de la Campionatul Mondial de către Federaţia Internaţională de Fotbal după ce a declanşat războiul din Ucraina.
Similare
RECOMANDĂRI