Luptătorii din Republica Moldova au cucerit două medalii la campionatele mondiale printre cadeţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Luptătorii din Republica Moldova au cucerit două medalii la campionatele mondiale printre cadeţi

Luptătorii din Republica Moldova au cucerit două medalii, una de argint şi alta de bronz, la campionatele mondiale printre cadeţi, încheiate duminică, 4 august, la Sofia, Bulgaria.

La lupte greco-romane, Gabriel Lupaşco a devenit vicecampion mondial după ce a fost învins în finala categoriei 80 kg de ucraineanul Mykyta Alieksieiev. Înainte de a ajunge în ultimul act, sportivul nostru a reuşit patru victorii în faţa unor luptători din India, Georgia, Finlanda şi Kazahstan.

La acelaşi stil, în categoria 71 kg, campionul mondial printre cadeţi de anul trecut, Alexandrin Guţu, s-a mulţumit de această dată cu medalia de bronz. În semifinale, el a cedat în faţa viitorului campion, iranianul Reza Rajab Ali Saki, iar în lupta pentru bronz l-a învins pe azerul Rauf Abdulla Aliyev.

La lupte libere, doi sportivi din Rep. Moldova s-au clasat în top 10 în categoriile lor de greutate. Ion Demian (cat. 80 kg) s-a clasat pe locul 5, iar Lilian Bălan (cat. 71 kg.) a obţinut locul 8. 

La campionatele mondiale printre cadeţi de la Sofia au participat 11 tineri luptători din Rep. Moldova, inclusiv şapte la stilul liber şi patru la cel greco-roman.

Similare
RECOMANDĂRI