Patru românce în top 40 WTA. Mihaela Buzărnescu este pe locul 39, cel mai bun al carierei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru românce în top 40 WTA. Mihaela Buzărnescu este pe locul 39, cel mai bun al carierei

Asociaţia de Tenis Feminin (WTA) a dat publicităţii luni noul clasament, iar România are patru reprezentante în Top 40: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi, aflată în premieră în acest top - revelaţia Mihaela Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu a urcat patru poziţii şi se află acum pe locul 39 WTA. A intrat în premieră în Top 40 WTA după o săptămână incredibilă la Doha, unde a ajuns în optimi şi a reuşit să le învingă pe Lesia Ţurenko (7-5, 6-4) şi Jelena Ostapenko (6-1, 6-3). Mihaela a fost  la prima prezenţă pe tabloul principal al unui turneu Premier 5 şi este considerată o revelaţie în tenisul feminin, după ce anul trecut pe vremea aceasta ocupa locul 457.

(w500) Mihaela Bu

Irina Begu şi Sorana Cîrstea sunt vecine de clasament cu Mihaela Buzărnescu, ele ocupând locurile 38, respectiv 36.

(w620) Clasament

Simona Halep este în această săptămână tot pe locul 2 WTA, însă, de săptămâna viitoare va redeveni lider mondial, după ce Wozniacki a fost eliminată în semifinalele turneului de la Doha de Petra Kvitova. Daneza are acum 8.010 puncte, iar Halep o urmează la doar 45 de puncte diferenţă. Cele două vor face schimb de locuri după turneul de la Dubai, la care niciuna nu  evoluează, însă Wozniacki va pierde cele 485 de puncte obţinute în urmă cu un an, când a disputat finala, în timp ce  Simona nu are de apărat niciun punct. Astfel, în 26 februarie, Simona începe a 17-a săptămână în fruntea ierarhiei mondiale.

(w500) Simona Hal

Şi Monica Niculescu a reuşit un salt în clasamentul WTA, după parcursul excelent de la Doha, în care a reuşit o victorie uriaşă  în faţa Mariei Şarapova (4-6, 6-4, 6-3 în primul tur). Învinsă în optimi de Caroline Wozniacki, scor 7-5, 6-1, Monica a urcat 17 poziţii în ierarhia WTA şi se află pe 75 WTA.

În Top 100 mai este şi Ana Bogdan, ocupanta locului 87 mondial.

(w620) Clasament

Similare
RECOMANDĂRI