Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Performanţă istorică pentru sportul din Republica Moldova

Performanţă istorică pentru sportul din Republica Moldova. Canotoarele Daniela Cociu şi Maria Olăraşu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce au câştigat turneul de calificare din Ungaria. Astfel, sportivii din Republica Moldova vor intra în premieră în competiţia feminină la proba de caiac canoe la Olimpiadă.

Daniela Cociu şi Maria Olăraşu s-au impus la proba de canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri. Sportivele din Republica Moldova au ajuns la finiş în 2 minute, 4 secunde şi 93 de sutimi, depăşind cu aproape o secundă echipajul din Rusia. Lupta a fost extrem de strânsă deoarece doar primele două clasate au obţinut biletul de calificare la Olimpiadă.

DANIELA COCIU, canotoare: ”Noi suntem foarte, foarte bucuroase.  Vreau să mulţumesc tuturor celor care au crezut în noi. În special, mulţumim antrenorului”.

Daniela Cociu şi Maria Olăraşu sunt antrenate de Victor Reneischi, care este alături de Nicolae Juravschi dublu medaliat cu aur, la Olimpiada de la Seul din 1988 şi cu argint la Atlanta în 1996. La ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, Republica Moldova are până acum 11 sportivi calificaţi.
Similare
RECOMANDĂRI