Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 200 de ciclişti, profesionişti şi amatori, au participat la Campionatul Naţional de Mountain Biking

S-au echipat corespunzător, şi-au luat bicicletele şi au participat la Campionatul Naţional de Mountain Biking din Republica Moldova. Peste 200 de ciclişti amatori şi profesionişti şi-au testat limitele rezistenţei pe o distanţă de 15 kilometri. Traseul a fost extrem de dificil, cu zeci de urcări şi coborâri.

Cei peste 200 de ciclişti au fost împărţiţi în nouă categorii, în funcţie de vârstă. Primii care s-au aventurat pe traseu au fost adolescenţii, la categoria junor. În mai puţin de o oră, primul a ajuns la finish Alexandru Tcacenco din Tiraspol. Tânărul este câştigător pentru al doilea an, la categoria sa.
„Traseul a fost imprevizibil pentru că am întârziat atunci când s-a dat startul şi unele elemente le-am trecut pe alături. Am mai căzut. Ridicările şi partea unde e asfalt au fost cele mai complicate. Creşte pulsul şi e greu să îţi revii”, a declarat Alexandru Tcacenco.
Şi pentru că din ciclismul montan nu lipsesc incidentele, au fost şi participanţi au căzut de pe biciclete, dar şi-au continuat cursa. Au existat şi participanţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale.
La eveniment a participat şi Serghei Vatamaniuc care, de 14 ani, practică Velo Trial, un sport extrem pe bicicletă. „Acest tip de sport are nevoie de mai mult echilibru, sărituri în lungime şi înălţime. Eu aş dori ca acest gen de sport să se dezvolte în Republica Moldova”, a declarat Serghei Vatamaniuc.
Evenimentul a fost organizat de Federaţia de Ciclism din Republica Moldova, în incercarea de a promova folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare. „Ca să invităm mai mulţi copii, să invităm copii la sport, din cauză că viitorul este în sport. Traseul este marcat, avem maşină de urgenţă, avem mulţi oameni care sunt pe tot traseul”, a spus Igor Şorin, preşedintele Federaţiei de Ciclism.
Cei mai buni dintre participanţi au primit cupe şi premii în bani. Campionatul Naţional de Mountain Biking se desfăşoară pentru al doilea an in Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI