România, în semifinalele Fed Cup după 46 de ani. Victorie istorică - a învins deţinătoarea trofeului şi cea mai tare naţională feminină din lume, în ultimul deceniu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România, în semifinalele Fed Cup după 46 de ani. Victorie istorică - a învins deţinătoarea trofeului şi cea mai tare naţională feminină din lume, în ultimul deceniu

Victorie istorică pentru Halep şi compania în Cehia: România a eliminat deţinătoarea "Cupei Federaţiei" şi cea mai tare naţională din ultimul deceniu. Dublul Begu/Niculescu a adus punctul decisiv şi România s-a impus la Ostrava cu 3-2. România se bate cu Franţa în semifinalele competiţiei. După victoria în faţa Cehiei, România şi-a egalat cea mai bună performanţă din istorie, semifinala din 1973.

Avantajul asigurat de Halep după victoria cu Pliskova a fost risipit de Mihaela Buzărnescu. În primul set, românca a condus-o cu 3-0 pe Siniakova, dar cehoaica a început să-şi facă jocul şi a întors rezultatul la 5-3, pentru a câştiga primul set cu 6-4.

Buzărnescu nu s-a regăsit nici în actul secund şi a cedat încă o dată setul. Begu şi Niculescu nu s-a temut de prima pereche din lume, Siniakova-Krejcikova şi primul set s-a decis la tie-break. Campioanele de la Roland Garros şi Wimbledon au speculat greşelile adversarelor şi s-au impus cu 7-2.

Revanşa româncelor nu s-a lăsat aşteptată. Begu şi Niculescu au început actul secund cu un break şi au închis setul cu 6-4.

Decisivul a debutat bine pentru Irina şi Monica. Au condus cu 4-2, dar s-au văzut egalate. Româncele nu au cedat, au reuşit break-ul pentru 5-4, apoi şi-au valorificat serviciul pentru un succes istoric, sărbătorit cu şampanie.

Calificată în semifinale pentru prima dată în istoria modernă a "Cupei Federaţiei", România, cu o Halep imbatabilă de mai bine de 3 ani, se bate în Franţa, învingătoare contra Belgiei, la Liege.

Stabilită gazdă prin tragere la sorţi chiar înaintea derulării sferturilor de finală, adversara României, Franţa, a câştigat de două ori Cupa Federaţiei, în 1997 şi 2003, şi a mai jucat alte 3 finale, ultima dată în 2016.

Similare
RECOMANDĂRI