România, învinsă de Germania cu 1-0 pe Arena Naţională, în preliminariile CM 2022. Portarul Niţă, eroul "tricolorilor"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România, învinsă de Germania cu 1-0 pe Arena Naţională, în preliminariile CM 2022. Portarul Niţă, eroul "tricolorilor"

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. În primul meci al grupei, România a câştigat cu 3-2 partida cu Macedonia de Nord.

Germania a dominat categoric jocul şi s-a impus prin golul înscris de Serge Gnabry (16), un rezultat onorabil pentru tricolori, având în vedere diferenţa de pe teren.

Portarul Florin Niţă a fost de departe omul meciului, el salvând echipa României de la un veritabil dezastru cu paradele sale.

Germania a controlat meciul încă de la debut, prima tentativă aparţinând lui Emre Can (5), al cărui şut a trecut puţin peste vinclu.

România a avut prima sa şansă în min. 8, dar Keşeru a şutat imprecis din poziţie bună, de la 18 metri.

Niţă a avut o primă intervenţie de top în min. 9, faţă în faţa cu Havertz.

La poarta cealaltă, lansat foarte bine de Chiricheş, Mihăilă (12) a ajuns în poziţie foarte bună, dar a şutat mult peste poartă din 8 metri.

Cvadrupla campioană mondială a deschis scorul în min. 16, prin Gnabry, din centrarea lui Havertz, plecat din poziţie suspectă de ofsaid.

Tricolorii au acuzat momentul dificil şi Mannschaft a fost aproape să îşi mărească avantajul, dar Kimmich a şutat în transversală (19), iar apoi Niţă l-a blocat pe Gnabry.

Răzvan Marin şi-a încercat şansa cu un şut de la circa 24 de metri, prins de Neuer, însă.

Germania a mai avut două oportunităţi până la pauză, dar şutul lui Kimmich a fost blocat de Stanciu (28), iar Gnabry (32) a luftat din careu. În rest, echipa antrenată de Joachim Loew s-a mulţumit cu o posesie prelungită a mingii, în faţa unei echipe care uneori s-a apărat cu tot efectivul în ultimii 25 de metri.

După pauză, tricolorii au fost ceva mai curajoşi, dar au oferit astfel spaţii echipei Germaniei.

Niţă a fost salvator în min. 50, la şutul lui Goretzka de la 14 m.

Tănase (55) putea face mai mult din careul Germaniei, dar a şutat peste poartă de la 12 metri (55).

Germania a avut mai multe ocazii mari de a se desprinde, dar Niţă a respins senzaţional în corner (58) la şutul lui Gnabry, pe contraatac, a respins şutul lui Gundogan (60), după o altă contră, iar Sane nu a reuşit să reia în plasă centrarea lui Gnabry (63).

Portarul echipei Sparta Praga a fost remarcabil şi în min. 80, când a respins şutul lui Werner (80), la un nou contraatac, apoi a respins centrarea periculoasă a aceluiaşi jucător (85).

România a fost mai periculoasă pe final, când a presat şi Puşcaş tras pe direcţia lui Neuer (87), după ce l-a fentat pe Rudiger, iar Stanciu a şutat în plasa laterală, după o intercepţie în careul oaspeţilor (90).

România venea după 3-2 cu Macedonia de Nord, primul său meci din această campanie de calificare.

Germania a ajuns la 18 victorii consecutive în preliminariile Cupei Mondiale, ultimul meci pe care nu l-a câştigat fiind 4-4 cu Suedia, în octombrie 2012.

Similare
RECOMANDĂRI