FOTO. Şcoala sportivă specializată de judo „Oleg Creţul” a fost dotată cu un microbuz şi echipament modern
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

FOTO. Şcoala sportivă specializată de judo „Oleg Creţul” a fost dotată cu un microbuz şi echipament modern

Şcoala sportivă specializată de judo „Oleg Creţul” a fost dotată cu un microbuz destinat transportării elevilor la competiţiile sportive, precum şi cu echipament şi inventar modern.

Secretarul general de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, a menţionat că aceste dotări vor îmbunătăţi condiţiile de pregătire a copiilor care frecventează şcoala sportivă.
 
Pentru procurarea mijlocului de transport şi a echipamentului sportiv, din bugetul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării a fost alocată suma de 250 de mii de lei, anunţă Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării într-un comunicat de presă.
 
Şcoala Sportivă Specializată de Judo este o instituţie de învăţământ extraşcolar din subordinea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Aproximativ 300 de copii, care sunt pregătiţi de 14 antrenori, dintre care nouă deţin grad didactic, frecventează în prezent şcoala. În anul 2018, elevii instituţiei au participat la diverse competiţii naţionale şi internaţionale, de unde s-au întors cu medalii şi premii. Cele mai reprezentative rezultate au fost obţinute de Dorin Goţonoagă (locul I la Cupa Europeană la Judo de la Belgrad, Serbia), Adil Osmanov şi Ion Nacu (locul I şi locul V la Cupa Europeană la Judo de la Cluj-Napoca, România) şi Alin Bagrin, care a obţinut locul V la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.
Similare
RECOMANDĂRI