Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020
Sursa foto:Simona Halep/Facebook Vizualizari:

Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Simona Halep (nr. 7 WTA) a ajuns aseară în România după triumful de la Wibledon. Sportiva a fost întâmpinată în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă, unde a făcut declaraţii. TVR a transmis, în ediţie specială, imagini de la aeroport.

"O să stau câteva zile, mă odihnesc şi o iau de la capăt. Săptămânal am câte un obiectiv. Fiecare turneu e un obiectiv important şi vreau să dau maxim", a spus Simona.

Atunci când a fost întrebată dacă va purta drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de anul viitor, Simona Halep s-a uitat spre Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a răspuns: “Vai, vă mulţumesc că aţi adus vorba despre asta. L-am rugat acest lucru acum câteva luni şi i-am spus că îmi doresc foarte mult acest lucru şi mi-aş dori, dacă nu e prea mare presiunea, să ne şi spună dacă e de acord”. Covaliu a dat din cap afirmativ, iar Simona a glumit şi a spus: ”E înregistrată”.

Sportiva din Constanţa a obţinut o performanţa uriaşă la Wimbledon, reuşind să cucerească trofeul probei individuale feminine, după ce a învins-o, în finala de sâmbătă, 13 iulie, pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Simona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând nume mari precum Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina şi Serena Williams.

Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obţinut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

Similare
RECOMANDĂRI