Sportivi din România şi R. Moldova, prezenţi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Sportivi din România şi R. Moldova, prezenţi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Sportivii din Republica Moldova şi România sunt pregătiţi să participle la Jocurile Paralimpice care se vor desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie la Tokyo. Republica Moldova va fi reprezentată de şase sportivi: doi la judo, doi la atletism şi doi la powerlifting, iar România de şapte: unul la tenis de masă, unul la judo, doi la atletism, unul la tir cu arcul şi alţi doi la ciclism.

Potrivit InfoPrut.ro, unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi din lotul Republicii Moldova este judocanul Oleg Creţul, în vârstă de 46 de ani. El este nevăzător şi are în palmares trei participări la Jocurile Paralimpice şi una la Olimpiada de la Atlanta din 1996. Oleg este medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 şi campion la Beijing în 2008. De asemenea, este de patru ori campion mondial şi triplu campion European. A obţinut aceste performanţe în selecţionata paralimpică a Federaţiei Ruse, iar acum vrea să aducă o medalie şi pentru Republica Moldova.

Alături de judocanii Oleg Creţul şi Ion Basoc, la Tokyo vor participa Oxana Spătaru şi Vladimir Butucea, la atletism, şi Denis Raiul şi Larisa Marinenkova, în proba de powerlifting.

Delegaţia României la Jocurile Paralimpice este formată din şapte sportivi, printre care şi ministrul Sporturilor, Eduard Novak, de la care se aşteaptă o medalie de aur. Aceştia vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, iar obiectivul este câştigarea a trei medalii, a declarat, vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, Ciprian Anton, citat de Agerpres.

„Vom avea şapte sportivi, unul la tenis de masă, Bobi Simion, unul la judo, Alex Bologa, doi la atletism, Octavian Tucaliuc şi Tabita Vulturar, unul la tir cu arcul, Eugen Pătru, şi alţi doi la ciclism, Eduard Novak şi Eduard Moescu”, a declarat Anton.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo – cat. 60 kg).

Similare
RECOMANDĂRI