Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Stadionul de fotbal pe plajă, din parcul "La Izvor" este gata în prezent, în proporţie de 95%

Construcţia stadionului de fotbal pe plajă, din Parcul "La Izvor", din Chişinău, este pe ultima sută de metri. Recent, a fost instalat sistemul de iluminat, iar acum este aşternută suprafaţa de joc. Conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal spune că arena va fi gata în mai puţin de două săptămâni. Pentru construcţia complexului s-au cheltuit aproape un milion de euro, bani oferiţi, în mare parte, de Federaţia Internaţională de Fotbal.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: „Stadionul de fotbal pe plajă, din parcul "La Izvor" este gata în prezent, în proporţie de 95 %. Arena are o capacitate de 1100 de locuri şi este construită conform tuturor standardelor internaţionale. Pe lângă meciuri de fotbal, aici vor putea fi organizate şi competiţii de tenis sau volei pe plajă.

 ALEXANDRU GOLBAN, director selecţionate specializate, FMF: „După cum vedeţi, rămâne doar amenajare terenului pentru fotbal pe plajă, adică punerea nisipului, pentru acest teren şi lucrările în interiorul încăperilor. Stadionul este dotat cu 4 vestiare pentru sportivi, vestiar pentru arbitri, cameră medicală”.

Noua arenă a fost construită în mai puţin de jumătate de an, iar conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal spune că ea este unică în Republica Moldova.

ALEXANDRU GOLBAN, director selecţionate specializate, FMF: „Este unicul stadion de aşa gen şi ne bucură faptul că acest edificiu va fi multifuncţonal. Pe perioada de iarnă de iarnă va fi transformat în teren de minifotbal, iar dacă alte federaţii de volei, rugby sau tenis vor solicita organizarea unor evenimente pe acest edificiu este posibil”.

Alături de principala arenă, este construit şi un teren de antrenament, pentru ca jucătorii să se poată pregăti înainte de meci.

ALEXANDRU GOLBAN, director selecţionate specializate, FMF: „Va fi amenajat un teren de antrenament alături de această arenă, la fel construi după toate standardele internaţionale”.

Stadionul din parcul "La Izvor" urmează a fi inaugurat pe 19 august, atunci când la Chişinău va începe prima competiţie internaţională la fotbal pe plajă după pauza cauzată de coronavirus. La turneu ar urma să participe 16 selecţionate din Europa.
Similare
RECOMANDĂRI