TVR MOLDOVA a desemnat cele mai importante personalităţi ale anului în cadrul unei Gale de excepţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TVR MOLDOVA a desemnat cele mai importante personalităţi ale anului în cadrul unei Gale de excepţie

TVR MOLDOVA a premiat cele mai importante personalităţi ale anului în cadrul Galei Premiilor TVR MOLDOVA - „Români pentru români”, ajunsă la ediţia a III-a.

Cuplul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici a fost decorat post-mortem. Trofeul a fost înmânat de directorul general al Televiziunii Române, doamna Doina Gradea. Mama Doinei Aldea-Teodorovici, Eugenia Marin, a fost cea care a ridicat premiul.

Scriitorul Spiridon Vangheli a primit trofeul pentru Promovarea Limbii Române, iar premiul a fost înmânat de directorul TVR Internaţional, doamna Cristina Leorenţ.

Premiul pentru Promovarea Istoriei Neamului i-a revenit scriitorului Iurie Colesnic, autorul seriei de volume Basarabia Necunoscută. 

Directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor, Ion Ştefăniţă, a fost decorat cu premiul pentru Promovarea şi Restaurarea Patrimoniului Cultural Românesc.

Dirijorul Orchestrei Naţionale „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a fost premiat pentru Excelenţă în Artă. 

Mircea Eşanu, directorul executiv al Fondului de Investiţii Sociale, a primit premiul pentru Responsabilitate socială. Fondul de Investiţii Sociale este cel care a gestionat fondurile venite din partea Guvernului României pentru reconstrucţia a 774 de instituţii preşcolare din Republica Moldova.

Premiul oferit de TVR MOLDOVA pentru Performanţă în Educaţie a ajuns la doctorul în ştiinţe, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din România, Filiala din Republica Moldova, Mariana Marin.

Tânărul anului a fost desemnată echipa youth.md, premiul fiind ridicat de Irina Guţu, membră a acestui grup.

Victoria Dunford a obţinut premiul pentru Diasporă. Victoria Dunford, basarabeanca decorată recent cu medialia „British Empire Medal” - ordin oferit de regina Marii Britanii pentru susţinerea pe care a demonstrat-o faţă de copiii cu nevoi speciale.

Premiul oferit de TVR MOLDOVA pentru Performanţă în Afaceri a ajuns la Vasile Cazacu, director executiv al companiei Balkan Pharmaceuticals.

Un alt trofeu post-mortem a fost oferit echipajului SMURD, care în vara anului 2016 a căzut în apropierea satului Haragîş, raionul Cantemir. Premiul a fost ridicat de fondatorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), Raed Arafat.
Similare
RECOMANDĂRI