Campania „Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!”: Primul stand permanent de carte va fi inugurat mâine, 11 decembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania „Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!”: Primul stand permanent de carte va fi inugurat mâine, 11 decembrie

Primul stand permanent de carte, în cadrul campaniei „Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!”, va fi inaugurat mâine, 11 decembrie, ora 15:00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Sediul Central „Mihail Sadoveanu”.

“Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!” este un demers jurnalistic de recunoaştere a valorii scriitorilor din Basarabia prin prezentarea operelor acestora în programele TVR MOLDOVA. De asemenea, campania este un gest de recunoaştere a valorii oamenilor de cultură şi a cercetătorilor din Basarabia.În cadrul campaniei s-au alăturat numeroase edituri precum Cartier, Litera, Ştiinţa, Prut Internaţional, Lexon, ARC, dar şi scriitorul Nicolae Dabija.
Inaugurarea celui de-al doilea stand permanent de carte va avea loc pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".

Amenajarea unui stand permanent de carte în două dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România va contribui la conectarea directă a cititorilor din Ţară la producţia literară din Basarabia, editată pe parcursul celor 30 de ani de scriere în grafia latină. Totodată, prezentarea lucrărilor ştiinţifice notabile în domenii de cercetare precum istorie, antropologie, arheologie, geografie, medicină, critică literară, teatru, arhitectură, pedagogie, muzeografie, muzeologie etc. va impulsiona schimburile academice şi proiectele de cercetare comună.

Partenerii proiectului “Cartea care ne uneşte - Din Basarabia, cu drag!”: TVR MOLDOVA, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România filiala Chişinău, săptămânalele Literatura şi arta şi Făclia, Asociaţia de dezvoltare pentru România şi Asociaţia Europeană de Strategii Politice Nicolae Costin (preşedinte de onoare Iuliana Gorea Costin), Asociaţia Syllabus, Asociaţia Tighina (preşedinte Alexei Paluţă).
 
Similare
RECOMANDĂRI