Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Editura Cartier din Republica Moldova va dona 30 de titluri de carte pentru două biblioteci din Bucureşti

Colecţiile de carte prin care Editura Cartier din Republica Moldova şi-a cucerit cititorii vor ajunge şi la două biblioteci din Bucureşti. Editura s-a alăturat campaniei "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag", lansată de TVR MOLDOVA, şi va dona 30 de titluri de carte. Instituţia a selectat cele mai relevante colecţii scoase în acest an.

Cu o activitate prodigioasă, de aproape 25 de ani, Editura Cartier tipăreşte până la 100 de titluri pe an. Pentru campania "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag" instituţia va dona o serie de antologii care fac parte din seria "Cartier de Colecţie".

"Lagărul 33", romanul basarabencei Lilia Bicec-Zanardelli, va cuceri cititorii din România. Reamintind durerile prizonierilor din Bălţi, în cel de-al Doilea Război Mondial, cartea revendică valoarea mărturiei istorice, în speranţa că ororile din alte timpuri nu se vor mai repeta.
 
 Mai multe cărţi de top pentru copii, editate de Cartier, vor fi prezente şi ele pe standurile bibliotecilor din Bucureşti.
 
În premieră, în România vor ajunge şi cele trei volume "Basarabia Necunoscută", scoase în 2019. Ele reflectă existenţa unei culturi, a unei tradiţii, a unui fir organic neîntrerupt al continuităţii românismului pe aceste meleaguri. Cele trei lucrări sunt un rezumat al celor 11 volume apărute timp de 25 de ani.

Standurile de carte de la editurile din Republica Moldova vor fi inaugurate pe întâi decembrie, de Ziua Naţională a României, la Bilioteca Metropolitană "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti şi pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".
Similare
RECOMANDĂRI