Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Editura Prut Internaţional va dona peste 50 de titluri de carte în cadrul campaniei iniţiată de TVR MOLDOVA, „Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag”

Editura Prut Internaţional este a patra instituţie care se alătură campaniei lansate de TVR MOLDOVA "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag".  Directorul editurii a selectat peste 50 de titluri de carte ce vor fi donate şi vor bucura cititorii din România. În bibliotecile din Bucureşti vor ajunge romane ale tinerilor scriitori din Republica Moldova, poezii şi cărţi istorice ce reflectă dramele prin care au trecut basarabenii în perioada sovietică. Toate aceste cărţi vor ajunge la două biblioteci prestigioase din Bucureşti. 

În cei peste 25 de ani de activitate, editura Prut Internaţional se poate lăuda cu peste 7000 de titluri de carte scoase de sub tipar. Directorul Vlad Creţu consideră că, prin intermediul campaniei "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag", cititorii au acces mai uşor la operele autorilor din Republica Moldova.
 
VLAD CREŢU, director Editura Prut Internaţional: „Este o campanie destul de frumoasă şi ne bucurăm ca facem parte din această campanie. Totodată vrem să vă felicităm pentru această iniţiativă frumoasă. Ne bucurăm că ele vor apărea în biblioteca Mitropolitană din Bucureşti unde vor putea avea acces bibliotecarii şi ulterior poate vor fi comandate pentru celelalte biblioteci din România.”

Reprezentanţii Editurii Prut Internaţional au selectat cărţile tipărite în ultimii trei ani.
 
VIRGIL BOTNARU, redactor şef, Editura Prut Internaţional: „În colecţia poezie a apărut anul trecut volumul de succes şi alte pierderi o antologie de Irina Nichit. Publicul de dincolo ar trebui să cunoască literatura, poieţii de aici, pentru că încă de la Mateevici încoace se ştie nu există două literaturi, avem o limbă şi aceiaşi literatură, dar fără poiezia de aici cum zicea cineva foarte inspirat de Ciclea, fără Ciuclea literatura română ar arăta ca un pian fără câteva clapine.”

Criticul de artă Larisa Turea a reunit fragmente din viaţa marelui compozitor Eugen Doga în volumul "ABC DOGA". Albumul dedicat  maestrului va ajunge pe standurile Bibliotecii Metropolitane "Mihail Sadoveanu" dar şi la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" din Bucureşti.

VIRGIL BOTNARU, redactor şef, Editura Prut Internaţional: „O altă carte foarte bună este ABC Doga unde este în Do Major de Larisa Turea. A fost la fel foarte bine primită. E gîndită ca un dicţionar pornind de la concepţia maerstrului sau felul cum vede el anumite lucruri, de exemplu iată aici despre Eminescu, despre lecturi de căpătîi, despre muzică.”

O altă carte de succes care urmează să fie tipărită în a treia ediţie este  "Rebela" - jurnalul unei adolescente, scrisă de Claudia Partole.

VIRGIL BOTNARU, redactor şef, Editura Prut Internaţional: „Din colecţia proză pentru adolescenţi este "Rebela" de Claudia Partole. Despre o tânără adolescentă, o fată teribilă în felul ei cum sunt mulţi adolescenţi, dar pe parcurs, în urma unor mici accidente biografice devine o fată bună. Este o carte care a fost foarte bine primită.”

Directorul Editurii Prut Internaţional susţine tinerii autori ambiţioşi ale căror lucrări pot inspira cititorii de pretutindeni.

VLAD CREŢU, director, Editura Prut Internaţional: „Sunt solicitaţi scriitorii noştri operele lor, mă bucură faptul că ultimii 3-4 ani mai mulţi scriitori sunt editaţi în România fapt care creează un acces mai liber la cărţile scriitorilor noştri. Am susţinut foarte mult autorii tineri, am avut chiar colecţii de debut în mare parte, poezia care nu este atât de solicitată, dar am pus accent şi am finanţat şi aceste campanii.”

Campania "Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!" este un gest de recunoaştere a valorii oamenilor de cultură şi a cercetătorilor din Republica Moldova. Inaugurarea standurilor va avea loc pe întâi decembrie, de Ziua Naţională a României, la Bilioteca Metropolitană "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti şi pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".
Similare
RECOMANDĂRI