Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scriitorul Nicolae Dabija, alături de campania TVR MOLDOVA “Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!”

Scriitorul Nicolae Dabija şi coordonatorul campaniei TVR MOLDOVA “Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!”, Nicolae Mocanu au fost invitaţii Matinalilor.

“Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!” este un demers jurnalistic de recunoaştere a valorii scriitorilor din Basarabia prin prezentarea operelor acestora în programele TVR MOLDOVA şi inaugurarea de standuri permanente de carte la Biblioteca Metropolitană “Mihail Sadoveanu” din Bucureşti (str. Tache Ionescu, nr. 4), în ziua de 1 decembrie 2019- Ziua Naţională a României şi la Biblioteca Centrală Universitara ”Carol I” (str. Boteanu nr. 1), în ziua de 15 ianuarie 2020 - Ziua Culturii Naţionale.

Autorii şi editurile din Chişinău sunt invitate să contribuie printr-o donaţie de carte la realizarea acestui proiect (câte 2 exemplare/titlu, pentru cărţile editate în limba română, după 1989).

Amenajarea unui stand permanent de carte în două dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România va contribui la conectarea directă a cititorilor din Ţară la producţia literară din Basarabia, editată pe parcursul celor 30 de ani de scriere în grafia latină. Totodată, prezentarea lucrărilor ştiinţifice notabile în domenii de cercetare precum istorie, antropologie, arheologie, geografie, medicină, critică literară, teatru, arhitectură, pedagogie, muzeografie, muzeologie etc. va impulsiona schimburile academice şi proiectele de cercetare comună.

Campania “Cartea care ne uneşte – Din Basarbia, cu drag!” este un gest de recunoaştere a valorii oamenilor de cultură şi a cercetătorilor din Basarabia, dar şi un vector de promovare a cărţii basarabene în spaţiul românesc extins.
Similare
RECOMANDĂRI