„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Dan Puric, despre sufletul românesc şi despre valoarea incontestabilă a poporului român
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Dan Puric, despre sufletul românesc şi despre valoarea incontestabilă a poporului român

Actorul şi regizorul român Dan Puric este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din data de 26 noiembrie 2018. Evenimentul, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 19:30, la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”.  

Considerat un magician al cuvintelor, Dan Puric va vorbi despre sufletul românesc şi despre valoarea incontestabilă a poporului român, despre experienţele care au avut cel mai mare impact asupra personalităţii sale, despre căutările în artă, care l-au determinat să inventeze un nou limbaj pe scenă, despre drama care l-a apropiat cel mai mult de Dumnezeu.
 
Într-un interviu, Dan Puric spunea: „Am fost întotdeauna un om echilibrat şi dacă ar fi să o iau de la început tot pe drumul acesta aş merge”.
 
Dan Puric a promovat, în calitatea sa de regizor, un spectacol de teatru total, o sinteză a artelor dansului, costumului şi mimicii.Spectacolele sale - Toujoursl'amourMade in RomaniaCostumeleDon Quijote - au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SATFrankfurt şi RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din LausanneElveţia.
 
În program:
  • Interviu realizat de Alexandru Grecu
  • Dialog direct cu publicul
  • Şedinţă foto şi sesiune de autografe
 
Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţi de referinţă ale culturii spaţiului românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru a purta discuţii de suflet. Printre invitaţii speciali ai proiectului au fost actriţele Maia Morgenstern şi Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, artiştiiDida Drăgan, Ştefan Bănică, Nicu Alifantis, Fuego, Vasile Şeicaru, Paula Seling, Grigore Leşe, Sofia Vicoveanca.

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI