(VIDEO) Prima ediţie „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, la Chişinău - cu Maia Morgenstern
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

(VIDEO) Prima ediţie „Întâlnirile TVR MOLDOVA”, la Chişinău - cu Maia Morgenstern

Emisiunea „Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu Maia Morgenstern va fi difuzată pe TVR MOLDOVA duminică, 4 decembrie 2016, ora 21:00.

„De această urbă mă leagă amintiri foarte intense. Aici mi-am petrecut vacanţele copilăriei mele. Mi-am făcut prieteni, care mi-au devenit parteneri de joacă. Peste ani, când am revenit în aceste locuri, am găsit un alt oraş”. Acestea au fost cuvintele pe care cunoscuta actriţă Maia Morgenstern le-a rostit pe scena Teatrului „Satiricul I.L. Caragiale” din Chişinău. A fost să fie pe 28 noiembrie, cu ocazia primului eveniment din seria Întâlnirile TVR MOLDOVA, un proiect dedicat creatorilor de artă din spaţiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului. Organizatorii Întâlnirilor TVR MOLDOVA cred cu tărie că iniţiativa lor constituie un pas pe drumul cunoaşterii reciproce peste o graniţă trasă arbitrar, un pas către regăsirea şi împărtăşirea valorilor culturale comune tuturor românilor.

Evenimentul, la care au participat oameni de cultură, studenţi ai facultăţilor de arte, jurnalişti, pur şi simplu oameni îndrăgostiţi de frumos, s-a desfăşurat sub forma unui dialog cu Maia Morgenstern, deţinătoarea Premiului Academiei Europene de Film, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Moderator a fost actorul şi scenaristul Alexandru Grecu. El a dat tonul evenimentului, adresându-i invitatei întrebări despre teatru, film şi momentele de cotitură din viaţa ei. „Prin personalităţile notorii se pot apropia aceste două maluri ale Prutului, mult mai repede decât o pot face politicienii. Această apropiere se va produce şi o să vedeţi că efectul întâlnirilor cu personalităţi din întreg arealul românesc îşi vor lăsa amprenta”, a spus Alexandru Grecu. A mai menţionat că există o ”armată” întreagă de producători de teatru şi film care aşteaptă să fie descoperiţi de către publicul de la Chişinău.

Oaspeţi de marcă au comentat evenimentul...

Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român„ Un asemenea rol te şi obligă şi te face să fii mereu la o cotă maximă a sentimentelor şi a dăruirii. Dar şi multe alte roluri pe care le-a jucat în filmul românesc încă de la debutul ei. Este o actriţă importantă în această mare suită de actori, pe care i-a avut întotdeauna teatrul şi filmul românesc, pe care îi are şi îi va avea pe viitor. Există foarte mult talent în acest domeniu”.

E.S. Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău„Chişinăul uşor-uşor îşi concretizează prezenţa pe arena culturală europeană. Faptul că artiştii importanţi din România vin cu regularitate în Republica Moldova pentru a interacţiona direct cu cetăţenii este un prilej de mare bucurie. Doamna Maia Morgenstern este o doamnă cu literă mare pentru scena românească. Are o carieră impresionantă în spate, cu poveşti frumoase de spus”.

Spectatorii au avut ocazia nu doar să asiste la discuţie, ci să adreseze întrebări renumitei actriţe. Cele mai multe dintre acestea s-au referit la experienţa pe care a avut-o în filmul „Patimile lui Isus”, regizat de Mel Gibson, în care a jucat alături de Monica Bellucci.

Menţionăm că proiectul Întâlnirile TVR MOLDOVA presupune o serie de evenimente culturale în cadrul cărora personalităţi ale culturii spaţiului românesc vor veni în faţa publicului de la Chişinău pentru a purta discuţii de suflet pe scena teatrului „Satiricus”. Organizatorii îşi propun ca aceste întâlniri să devină o tradiţie care să reunească oamenii de cultură de pe ambele maluri ale Prutului.

Următoarea invitată a Întâlnirilor TVR MOLDOVA este actriţa Stela Popescu, care se va întâlni cu publicul din Chişinău în data de 12 decembrie 2016 şi va fi programată spre difuzare la o dată ce va fi anunţată.

Similare
RECOMANDĂRI