Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vocea de aur a muzicii româneşti, Dida Drăgan, în faţa publicului de la Chişinău la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

O serată culturală de excepţie a avut loc la Teatrul Satiricus Ion Luca Caragiale de la Chişinău. TVR MOLDOVA a organizat ieri o întâlnire de suflet cu una dintre divele generaţiei de aur a muzicii româneşti, Dida Drăgan. O personalitate discretă şi sensibilă, Dida Drăgan a destăinuit publicului basarabean detalii din viaţa ei, iar vocea de flacără a rock-ului românesc a încântat sufletele oamenilor.

Dida Drăgan este una dintre marile voci ale muzicii româneşti. Are o forţă incredibilă pe scenă, prin care reuşeşte să capteze atenţia publicului. Dida Drăgan are o carieră fulminantă şi a câştigat numeroase premii de prestigiu pe marele scene ale lumii.

„Părinţii mei nu au vrut să devin artistă. Tatăl meu s-a supărat tare mult când eu am început să fac o grămadă de şcoli şi până la urmă am aterizat la Drept, fără să vreau. Am făcut pentru că m-a obligat tata. Eu îi mulţumesc, însă am considerat întotdeauna că cântecul este prima mea formă de exprimare”  a destăinuit Dida Drăgan spectatorilor săi de la Teatrul Satiricus. 
 
De asemenea, artista a mărturisit că are  o dragoste aparte faţă de cântul popular şi, mai ales, de geniul Mariei Tănase.
„Pentru mine este onoare ca să fiu contemporanul Didei Drăgan.  Mai perfect, mai vocal şi mai sentimental decât Dida Drăgan, nimeni nu a cântat şi nu ştiu dacă va cânta „Reaprindeţi candela-n căscioară” spune istoricul Marian Ţăranu. 

 Oamenii care au venit să o admire, au rămas încântaţi de prestaţia, sinceritatea şi destăinuirile Didei Drăgan. 
„E o plăcere ca să vii, cu atât mai mult că Dida Drăgan e cântăreaţa tinereţii mele. Era tânără şi frumoasă şi a rămas la fel de frumoasă, dar vocea ei e pur şi simplu încântătoare” a spus un spectator. 
 
„Am crescut cu muzică serioasă noi, nu am crescut cu manele. Dida Drăgan face parte dintr-o elită. Savoyul, cred că ai auzit, Marian Nistor. Iată dacă îl aduceţi pe el, vă pun un vin!” adaugă alt spectator. 
 
Prin aceste întâlniri de suflet cu artişti de peste Prut, TVR Moldova îşi propune să asigure acel liant cultural între românii de pe ambele maluri.
Referindu-se la proiectul Întâlnirile TVR MOLDOVA, istoricul Marian Ţăranu, spune că „de fapt, sunt nişte paşi concreţi spre unirea culturală a neamului românesc.”
 
În încheierea seratei culturale, Dida Drăgan a spus: „Cât trăiesc pe faţa pământului, să fiu la fel, să intru în casele dvs. tot cu inima în palmă.  Acesta este visul meu, să nu vă dezamăgesc”. 

Luni, 29 mai, va avea loc o nouă ediţie a „Întâlnirilor TVR MOLDOVA”, iar invitatul serii va fi interpretul şi actorul român Ştefan Bănică. Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau (+373) 69368274.
Similare
RECOMANDĂRI